tirsdag 11. november 2014

Kikora

Kikora er et norskutviklet nettbasert læremiddel som er laget til matematikkopplæringen i både grunnskolen og ved videregående norsk skole. Programmet er utviklet for å kunne jobbe på motiverende metoder for å utvikle seg videre innenfor matematikkfaget. Programmet er laget slik at oppgavene er tilpasset den spesifikke elevens nivå, og læreren kan enkelt gå inn å gi "linje-til-linje"-tilbakemeldinger, positiv respons og veiledninger direkte inn i arbeidet. Altså så gjør elevene alle regningene direkte inne i programmet, og det er satt opp rom for direkte tilbakemeldinger fra lærer inne i selve regnearket. Programmet er programmert til å forstå de forskjellige enhetene vi bruker i regning, om det er kg, mm, cm3 osv. En av motivasjonene bak programmet har vært at i dagens skole så faller 1 av 3 elever ut av videregående. Og matematikkfaget har vært et av dem hvor norske elever har hatt problemer med å henge med. Så utviklerene har som mål å være med på å forme norske skoleelever til å bli blant de med best kompetanse innenfor matematikkfaget. Pr. dags dato så blir programmet brukt av over 20 000 lærere på nasjonalt plan, og Bodø kommune har nylig kjøpt inn dette til samtlige skoler.

3 kommentarer:

  1. Så bra! Dette må jo være perfekt å bruke til f.eks. leksehjelp. Har aldri hørt om det før, men ser for meg at det er er veldig nyttig hjelpemiddel spesielt nå når ikt kommer mer og mer inn i skolen.

    SvarSlett
  2. Spennende. Har heller ikke hørt om dette før. Ser frem til å se det i bruk i skolene :)

    SvarSlett
  3. Dette høres spennende ut! Jeg var også uvitende om programmet du skriver om. At oppgavene i programmet er tilpasset elevens faglige ståsted, gjør at man med fordel kan ta programmet i bruk i ulike undervisningssituasjoner (f.eks. til leksehjelp, som allerede er foreslått). Det skal bli interessant å se om vi ser noe til dette programmet i vårens praksis! :-)

    SvarSlett