søndag 26. oktober 2014

Digital didaktikk

Siden dette er en blogg om digitale verktøy og Norsk, vil jeg nevne en god nettside jeg kom over, den er laget av Bærum kommune, og inneholder mye bra. Både undervisningsopplegg, gode nettsider og refleksjoner til deg som pedagog. Link til nettsiden her.
Det var der jeg kom over begrepet digital didaktikk, og handler kort fortalt om hvordan du som lærer kan være med på å skape bedre læring for alle elever samtidig som du har fokus på fremtidens kompetansebehov. Denne videoen viser på en god måte hva digital didaktikk er.

2 kommentarer:

  1. Har sett på videoen og nettsiden du anbefaler, og der var det litt av hvert nyttig. Ble no sittende en stund å se på ting, så det er lett å få tiden til å gå :-) Så et innslag om omvendt undervisning. Her skal elevene se video-opptak hjemme av lærerens forklaring av framgangsmetode, i dette tilfellet regnerekkefølge. Tiden på skolen skal brukes til oppgaver. Det fine med denne varianten er at elevene alltid vil ha mulighet til å gå tilbake i opptaket om de ikke får det til, eller har glemt noe. Fint å bli tipset!

    SvarSlett
  2. Ganske utrolig at du måtte til Bærum for å bli kjent med digital didaktikk. Det er digital didaktikk, og forståelse for hva en slik didaktikk er, som avgjør om bruk av IKT i skolen blir vellykket. Veldig bra at de har skjønt det i Bærum kommune.

    Jeg så også (som Kristin) mest på sida om presentasjoner. Der står mye forskjellig interessant med lenker til enda mer.

    SvarSlett